... toate burticile (0)

Jurnal de sarcina

Odiseea Sarcinii in 265 de zile, in fiecare zi mai aproape de comoara noastra.

Prima zi de sarcina

ianuarie 11
11. ianuarie 2009 22:16

Sa spunem ca Astazi e prima zi de sarcina. Vrei sa vezi ce se intampla cu minunea ta din burtica? Vrei sa afli ce se intampla in fiecare zi? Vrei sa facem aceasta calatorie impreuna?
Aici, pe acest blog special, de la acest articol, e inceputul unei calatorii - asa de mult imi place termenul de la Desprecopii.com:
Odiseea Sarcinii - pe care o vom face impreuna pe acest blog.

Daca nu stii exact in ce zi a Odiseei se afla burtica ta, verifica aici: Cand vine Barza. 

Haideti sa calatorim impreuna. Haideti sa credem in reusita : in fericirea de a tine in brate un copil, dupa 265 de zile.

Astazi, bebelusul se dezvolta pornind de la o singura celula, evoluand pana la un embrion, care incepe sa aiba trasaturi omenesti. In urmatoarele luni, copilul se va dezvolta din aceasta abia vizibila celula numita zigot. Acest inceput se numeste conceptie sau fertilizare.

Ca graviduta, cand te gandesti in urma, iti aduci aminte aceasta data? Unele femei simt cand ovuleaza, iar altele nu. De fapt, spermatozoizilor le poate lua 12 ore ca sa ajunga la celula ou, care se afla in tubul uterin atunci cand se apropie spermatozoizii. In timp ce sute de spermatozoizi inoata spre celula ou, doar unul va penetra suprafata celulei ou. In timp ce din acest proces de fertilizare rezulta o activitate fantastica  a celulelor implicate viitoarea mamica nu va remarca acest lucru, dupa cum nu vei remarca rutina de productie de celule rosii de catre sistem sau de catre oricare alt eveniment celular.

STIAI CA?: Fiecare zigot este genetic unic  chiar si in cazul gemenilor siamezi.

Nu lasa sa treaca acest timp minunat fara sa scrii despre el pe Jurnaldesarcina.com!

Darul tau pentru mai tarziu: Un jurnal printat in culori cu multe amintiri unice!

Toate gravidutele care isi vor tine un jurnal aici cu minim 100 de zile scrise - vor primi cadou de la noi un Jurnal frumos tiparit! Scrie la adresa: Jurnal@desprecopii.com un mesaj si spune ca vrei sa devii autor la Jurnaldesarcina.com si iti vom spune ce ai de facut. Suntem inca in faza de testari - insa, in curand, vom face pe acest site - o platforma speciala, pentru mai multi autori. Alatura-te unei echipe de viitoare mamici care au ceva de spus si care vor fi un model de urmat ...

Categorie: , , ,

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Te asteptam pe forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine. Alatura-te si tu!
Geanta bebelusului
Un cadou special si unic
pentru burticile care scriu

Comentarii

Nu se mai accepta comentarii


Comentarii recente

Comment RSS

Cele mai multe comentarii

Calendar

<<  noiembrie 2017  >>
lumamijovidu
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

View posts in large calendar