... toate burticile (0)

Jurnal de sarcina

Odiseea Sarcinii in 265 de zile, in fiecare zi mai aproape de comoara noastra.

A 51-a zi pentru bebelusul din burtica ta

iunie 20
20. iunie 2009 15:46

Cum creste azi bebelusul    

Retina ochisorilor este acum complet pigmentata.  Vrei sa stii ce culoare a ochilor va avea bebelusul tau? Culoarea ochilor bebelusului este un subiect fascinant care i-a preocupat pe viitorii parinti dar si pe cercetatori timp de secole – pana cand stiinta ne-a oferit un mod mai bun de a intelege culoarea ochilor si modul in care se transmite. Daca vreti sa va prezicem doar culoarea ochilor bebelusului la nastere, puteti fi aproape siguri ca bebelusul se va naste cu ochii albastri.

 
o schema probabila pe motive genetice - de la Desprecopii.com

Nou-nascutii au adesea ochii albastri, care in general se inchid apoi la culoare pe masura ce sunt expusi la lumina soarelui. Ce culoare insa va avea dupa ce culoarea ochilor devine definitiva, aflati de aici: Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Tot in acest timp, bebelusul creste in continuare. Acum bratele sunt mai lungi si indoite in zona cotului. Degetelele s-au alungit dar sunt inca scurte si intesate. Intre degetelele de la placile picioruselor s-au format niste crestaturi. Coada bebelusului este inca vizibila, insa la sfarsitul acestei saptamani va disparea - evoluind astfel de la o mica creatura cu coada la bebelus.

Incepe sa se vada sarcina ? 

De acum in colo, vei simti ca hainele devin, incetul cu incetul, tot mai stramte in jurul taliei si bustului. Incepe sa se vada? Pentru un ochi atent da.

Alimentatia din timpul sarcinii

Fructele sunt acum la rang regal si nu trebuie sa lipseasca din meniul zilei. Atentie, cel putin doua fructe pe zi. Fructele furnizeaza carbohidrati buni, fibre, vitamine, minerale si fitochemicale esentiale. La fel ca legumele, fructele sunt o sursa importanta de vitamina A si C.  

INCA 215 ZILE Smile

Categorie: , , ,

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Te asteptam pe forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine. Alatura-te si tu!
Geanta bebelusului
Un cadou special si unic
pentru burticile care scriu

Comentarii

Nu se mai accepta comentarii


Comentarii recente

Comment RSS

Cele mai multe comentarii

Calendar

<<  noiembrie 2017  >>
lumamijovidu
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

View posts in large calendar