... toate burticile (0)

Jurnal de sarcina

Odiseea Sarcinii in 265 de zile, in fiecare zi mai aproape de comoara noastra.

M-am saturat de ginecologii plictisiti

septembrie 19
19. septembrie 2012 19:07
In stilul nostru caracteristic deja, nici cu vizita la ginecolog nu ne-am grabit. Am asteptat sa treaca ceva timp si sa se vada ceva mai bine cand ne-om duce, daca tot ne ducem. Pe la 7 saptamani de sarcina am facut prima vizita la ginecolog. Si, nehotarati cum suntem, am ajuns sa facem 3 vizite, la 3 ginecologi diferiti, in doar 2 saptamani, in cautarea doctorului perfect :D
Prima vizita a fost la 7 saptamani si 4 zile, intr-o frumoasa sambata de pe la jumatatea lunii iunie. Ginecologul – cam harsait, plictisit, poate pentru ca era week-end. Am aflat totusi raspuns la cateva  intrebari preliminare pe care le-am adresat. Aveam de fapt o lista mai lunga, dar vazandu-l fara chef, mi-a pierit si mie cheful sa mai cer o parere avizata, care sa confirme sau sa infirme diverse informatii pe care le aveam pe diverse teme legate de sarcina. Singura parte buna, de fapt cea mai importanta, de altfel, a fost ca l-am vazut pe bebe. Vorba vine, ca nu se vedea mare lucru, dar pe noi ne interesa in primul rand confirmarea oficiala a sarcinii, pentru a ne anunta familiile cu "docomentul" la mana :D Totusi, nu am fost dezamagiti nici de ecografia in sine, deoarece i-am vazut inimioara (dupa spusele doctorului), adica un punctulet rosu pe monitor :D Sac gestational 3,2 / 1,8 / 2,4 cm, integru, localizat intrauterin, cu o zona de perimplantare integra. Lungime cranio-caudala de 1,2 cm! :) Suficient, pentru o prima ecografie, totul era bine, puteam pleca linistiti acasa. Mi s-a recomandat un set de analize, am stabilit o a doua consultatie si cam atat. Poza nu ne-a dat, ca nu avea hartie la ecograf :D Vitamine nu mi s-au recomandat, deoarece aveam cu mine un set de analize uzuale de sange facute cu doar o luna inainte (se nimerise controlul anual la medicul de familie), iar toate valorile fiind bune, doctorul a considerat ca nu e nevoie deocamdata de niciun supliment. Cat despre acid folic, pe ala ma apucasem sa il iau si singura, asa ca eram in grafic. Am dat vestea familiilor, au lesinat toti de fericire, am primit felicitari, am sarbatorit, am dat o masa in cinstea fericitului eveniment.
Nemultumiti de primul doctor, am inceput sa ne gandim ca trebuie sa gasim unul mai pe placul nostru, care sa ne dea incredere, care sa imi monitorizeze sarcina pe toata durata ei si pe care sa ne putem baza ca va fi intotdeauna de gasit telefonic, daca se va ivi ceva neprevazut. Am mai facut cercetari si sambata urmatoare deja eram la alt control + eco! Nu ca ar fi fost schimbari majore cu bebe in doar o saptamana, cat mai mult pentru discutia propriu zisa cu doctorul, din care sa tragem concluzia daca e mai bun ca primul. Privind acum in urma, imi dau seama ca nu trebuia sa ma duc chiar asa repede la alti doctori, puteam sa mai astept macar sa se mai dezvolte bebe, sa am si ce vedea diferit la ecograf, dar la acel moment eram disperata sa gasesc din prima ginecologul perfect - cu care sa tin apoi legatura pana la final, ca sa imi recomande el din start ce trebuie sa iau (vitamine), sa fac, sa nu fac etc., sa respect intocmai recomandarile lui, nu sa ma ghidez dupa sfaturile altor doctori- cu care apoi nu mai tin legatura. Deh, prima sarcina, explicabil :D     Al doilea ginecolog a fost un pic mai bun ca primul, dar am iesit tot nemultumiti si de la el, desi era tot un medic renumit ca fiind “de top”. Tot plictisit (poate pentru ca era tot sambata?), nu am aflat nimic nou, aceleasi analize recomandate, aceleasi sfaturi, incat dupa 2 intrebari nici nu am mai intrebat altceva, deja stiam raspunsurile de la celalalt. Ah, sa nu mint, o deosebire a fost. Primul imi recomandase sa iau Utrogestan – ca fiind “necesar de la o varsta”, al doilea a zis ca nu e cazul sa iau, dar daca tot m-am apucat de 2-3 zile - pot continua, urmand ca al treilea sa ma sfatuiasca sa nu mai iau deloc (ceea ce am si facut) :) L-am revazut pe bebe la ecograf, am auzit inimioara, am aflat ca totul e bine, am primit si poza (victorie!), si.... mi s-a fixat si data nasterii :D Si nu ma refer la data probabila a nasterii, ci la data exacta pentru viitoarea cezariana, in conditiile in care sarcina va decurge bine pana la final. Buna treaba :) Pentru a marca apoi frumoasele vesti primite, adica faptul ca sarcina decurge bine, am iesit cu sotul in oras si am sarbatorit si prin faptul ca mi-a cumparat o frumoasa rochie :)

Categorie: , , , ,

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Te asteptam pe forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine. Alatura-te si tu!
Geanta bebelusului
Un cadou special si unic
pentru burticile care scriu
Nu se mai accepta comentarii


Comentarii recente

Comment RSS

Cele mai multe comentarii

Calendar

<<  iunie 2019  >>
lumamijovidu
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar