... toate burticile (0)

Jurnal de sarcina

Odiseea Sarcinii in 265 de zile, in fiecare zi mai aproape de comoara noastra.

Nasteri doar in functie de spaga - in Romania?

octombrie 08
8. octombrie 2012 01:10

In ultimul timp aud numai stiri urate la televizor, cu probleme la nasteri. Ieri am vazut o stire cu o tanara din Baia Mare, care trebuia sa nasca intre 10-20 septembrie, dar care a tot fost trimisa acasa cand se prezenta la spital, pana pe 4 octombrie, cand a reusit in sfarsit sa nasca.... un copilas care a primit nota 1 si a murit in orele urmatoare. Familia spune ca toate controalele prenatale au fost bune. Ce sa se fi intamplat? E, deci, adevarat ca daca nu impingi suficiente bancnote chiar si in spitalul de stat, la urgenta (unde te prezinti ca sa nasti natural), nu te baga nimeni in seama si nu iti face o cezariana, chiar daca ai depasit cu mult termenul.... punand in pericol viata bebelusului si chiar si pe a mamei?

Ma felicit inca o data ca am ales sa nasc in spital particular. Acolo macar problemele legate de spaga nu  isi au locul, platesti destul cat sa acoperi toate...

 

Iata stirea...

Mai mult SEX pentru a declanşa travaliul. Sfatul unor medici, acuzaţi acum de MALPRAXIS

Acuzaţii grave aduse medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare! O tânără susţine că medicii i-au recomandat să facă sex pentru a putea naşte. Asta după ce a fost de trei ori la urgenţă, speriată că nu a născut la termen. Familia vrea acum să facă o plângere la Colegiul Medicilor din România, pentru că bebeluşul a murit la câteva ore după naştere.
Pentru că nu a născut în intervalul indicat de medici, mai exact între 10 şi 20 septembrie, tânăra din Baia Mare a mers de mai multe ori la urgenţă. Prima dată pe 21 septembrie, apoi de încă două ori. De fiecare dată medicii au trimis-o acasă, cu asigurări că îi va fi bine, dar şi cu unele indicaţii.
"Săptămâna trecută miercuri. Când au trimis-o acasă o întrebat-o "îi aviator bărbată-tu?", "nu are bărbat?" să meargă acasă, să facă o partidă de sex şi până duminică, de nu-i porneşte travaliulul să vină luni să se interneze. A zis că-i o tehnică care se practică în America, dar noi suntem în Baia Mare, nu suntem în America", a spus mama tinerei.
Acum două zile, tânăra a reuşit în sfârşit să nască. Copilul a primit însă nota 1 la naştere, iar în scurt timp a murit. Asta deşi, susţin părinţii, la fiecare control, medicii le-au spus că au un bebeluş perfect sănătos.
"Aşa ni s-a zis şi când am venit. Că copilul este foarte bine. Că nu s-a întâmplat nimic. La soţie nu l-a dus după ce a născut. A minţit-o şi pe ea că-l ţine un pic la oxigen că e bine copilul şi că în 2 ore o să-l ducă sus", a spus tatăl copilului, Cătălin Pop.
Părinţii şi bunicii vor acum să-şi caute dreptatea. Între timp conducerea spitalului s-a autosesizat şi a început o anchetă. "Înainte de a trage concluziile finale trebuie să vedem si care este punctul de vedere al medicilor care sunt implicaţi în această gestionare a cazului. S-ar putea să fie adevărate, s-ar putea să nu", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Baia Mare, Radu Dragoş.
(Realitatea TV)
 

Categorie: , ,

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Te asteptam pe forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine. Alatura-te si tu!
Geanta bebelusului
Un cadou special si unic
pentru burticile care scriu
Nu se mai accepta comentarii


Comentarii recente

Comment RSS

Cele mai multe comentarii

Calendar

<<  iunie 2019  >>
lumamijovidu
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar