... toate burticile (0)

Jurnal de sarcina

Odiseea Sarcinii in 265 de zile, in fiecare zi mai aproape de comoara noastra.

Eco 12 saptamani + dublu test

martie 22
22. martie 2013 22:48

Brotacelul meu scump,

Astazi mami iti va povesti cum a fost prima ta analiza "seriosa" (spun asa pentru ca, mai tarziu, cand vei creste, mami iti va spune ca in sarcina toate analizele sunt importante, chiar si cea mai banala anazila de sahnge ;) )...Insa acum vorbim de analiza Dublu test - o analiza numita asa pentru ca se face pe baza interpretarii in cadrul unui program pe calculcator a unor analize de sange, corelate cu masuratorile rezultate in urma unei ecografii morfo-fetale. La noi, iubita mea, analizele de sange au fost facute la 10 saptamani si eco la 12 saptamani. La analize toate rezultatele au fost bune; la eco, toate masuratorile au fost in limitele normale, s-au incadrat in graficele existente....insa doctorul ne-a spus ca masuratoarea pentru translucenta nucala a iesit putin mai mare decat i-ar fi placut lui (a fost 2,34 mm), apropiindu-se de limita superioara a intervalului de referinta....A spus apoi ca nu trebuie sa intram in panica, mai ales ca toate rezultatele, calculate impreuna cu rezultatele de la analizele de sange, au iesit bine si toate riscurile pentru malformatii congenitale au iesit mici...Urma sa tinem lucrurile sub observatie si sa mai facem o eco de control dupa 4 saptamani.... 

Pe loc, nu intelegeam ce ar putea insemna acest amanunt....poate ca nu e nimic grav, imi spuneam....insa dupa ce am inceput sa citesc mai multe infoematii despre aceasta problema am simtit ca innebunesc.... Au fost cele mai grele 4 saptamani din viata mea, brotacel... Mi s-a parut un adevarat iad....mai ales ca nu puteam sa fac nimic mai mult decat sa astept... Dupa 4 saptamani de griji si nopti nedormite, la urmatoarea eco, doctorul ne-a spus ca totul este in regula, cel putin din ceea ce poate el observa pe monitor... aveai toate oasele fetei, toate oasele erau asa cum trebuia, inimioara ta batea puternic si normal...dar parca tot nu puteam sa ma bucur cu toata inima....in fiecare zi ma rugam Celui de Sus sa fii sanatos si sa fie totul ok, pentru ca tu erai centrul universului nostru si nu puteai sa patesti nimic.... A mai urmat o eco de control, la un alt doctor, care te-a masurat din nou in amanunt si te-a privit cu atentie si a decretat si el ca, cel putin din ceea ce se poate vedea la eco, nu este nicio problema cu tine, ingerasul nostru! 

Deja hotarasem ca orice va fi voi lasa grijile la o parte si ma voi bucura de tine, pentru ca nu vroiam sa pierd niciun moment din evolutia ta, din formarea ta ca omulet mic, acolo inauntrul meu... si atunci mi-am permis din nou sa fiu fericita pentru fiecare mic amanunt si sa las in grija Celui de Sus si in puterea Sa ca tu sa fii bine si sanatos! Mai ales ca tati era in culmea fericirii pentru ca tot la ecografia de 12 saptamani doctorul ne-a dat marea veste ca vom avea un baietel!!! Si tati a fost cel mai mandru si mai fericit tatic cand l-am anuntat ca bebelushul nostru va fi baiat!

De-abia astept sa iti povestesc data viitoare cum a fost mai departe aventura noastra, brotacelul meu iubit!

Geanta bebelusului
Un cadou special si unic
pentru burticile care scriu
Nu se mai accepta comentarii


Comentarii recente

Comment RSS

Cele mai multe comentarii

Calendar

<<  iunie 2019  >>
lumamijovidu
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar